Един от най-вълнуващите анонси на IFA в Берлин беше LG V30, вторият флагман на компанията за тази година. Подобно на Note 8 и Galaxy S8, V30 е усъвършенствана версия на G6 с няколко допълнителни функции и LG пусна специален клип, в който демонстрира подобренията в софтуера му.

Първата функция, показана във видеото е Always-On Display, който може да се персонализира с различни дизайни и ленти с инструменти. Следва плаващата лента, която замества дисплея, познат ни от V20 и няколко функции на камерата, сред които режимите „cinematic zoom mode”, “Graphy” и някои ефекти. Graphy съдържа голямо разнообразие от предварително зададени ръчни настройки, за да можете да се възползвате от ръчния режим, без дори да знаете какво е бленда или ISO.

След това компанията демонстрира технологията за разпознаване на глас, която позволява да зададете дума или фраза, за да отключите телефона, дори когато дисплея е изключен. Най-накрая виждаме т.нар. Game Tools, които имат шорткъти за създаване на скрийншоти и мащабиране на приложенията.

Всичко това е много любопитно, но остава да видим кои фукции ще си останат само маркетингов трик и кои ще са наистина полезни. Можем само да се надяваме компанията да актуализира навреме операционната система на V30, тъй като за сега изглежда, че тя е единствения реален проблем на смартфона.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This