Част от усилията на LG за подобряване на потребителското изживяване със собствените й устройства е отварянето на „Software Upgrade Center” в Корея. Новата лаборатория ще бъде съсредоточена върху представянето на по-бързи и навременни актуализации за смартфоните по света.

Идеята е да се помогне новите версии на Android да достигнат до повече потребители и по-бързо, отколкото в момента. Android Oreo например, беше обявен от Google през септември миналата година, но започна да излиза за устройствата на LG едва миналия месец. Корейският гигант заяви, че един от основните приоритети на този нов център ще бъде да достави Oreo на корейските собственици на LG G6 преди края на текущия месец, а след това и на останалите потребители в световен мащаб. Освен актуализации за Android, центърът ще се фокусира и върху стабилността, за да се увери, че най-новите функции работят на устройствата, без да се компрометира тяхната производителност.

Този ход е една от новите големи стратегии на главния изпълнителен директор на LG Mobile, Хуанг Джонг-Хуан, който зае длъжността миналата година и идва директно от отдела за научноизследоватерска и развойна дейност но компанията. Най-голямото предизвикателство пред него е да спре изтичането на капитала в мобилни сегмент, тъй като гигантът прогнозира рекордни финансови резултати за първото тримесечие, но неговото смартфон подразделение най-вероятно отново ще е на загуба.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This