lg-logo

След като наскоро южнокорейкото издание Chosun Biz обяви, че LG може да замени HTC за производството на смартфоните Pixel 3, които ще дебютират през втората половина на следващата година, корейският гигант официално опроверга тази информация, определяйки я като спекулация.

Google промени своята стратегия миналата година, като най-накрая се включи в производството на хардуера, официално убивайки серията Nexus и замествайки я с Pixel и Pixel XL. Въпреки противоречивия си дизайн, тези устройства в крайна сметка се оказаха много популярни и слуховете за следващото им поколение не закъсняха. Според Chosun Biz, Google може би вече е избрала своя партньор за Pixel 3, в лицето на LG. Сайтът твърди, че гигантът търси нов пъртньор за тертото поколение Pixel, който да осигури по-голяма стабилност в производството, а LG вече е участвала в подоба сделка с Nexus 4, Nexus 5 и Nexus 5X. Google дори предложи да инвестира 880 милиона долара в производството на OLED дисплеи на LG, което може би е част от усилията да си осигури стабилни доставки на този вид панели за своите Pixel телефони, тъй като OLED дисплеите на Samsung са запазени за нейните смартфони Galaxy и новите модели iPhone на Apple. В доклада се казва още, че според експертите LG може да помогне и в производството на настоящите модели Pixel и Pixel XL, ако реши да си партнира с Google, което ще доведе до увеличение на приходите й от смартфони.

Кен Хонг, който е директор по комуникациите на компанията обаче, категорично отрече тя да има подобни планове, като заяви, че информацията на Chosun Biz е „спекулация в най-висока степен“ и LG не се занимава със слухове и спекулации.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This