LinkedIn

LinkedIn, социалната мрежа, която има близо 600 милиона потребители, наруши превилата за защита на данните в Европа, по отношение на 18 милиона имейл адреса. Това беше разкрито в доклад, публикуван в петък от ирландския комисар за защита на данните, който обхваща първите 6 месеца на тази година.

В списъка с разследвани за нарушения са още Facebook, WhatsApp и Yahoo. Проучването показва приключилото разследване на LinkedIn и Microsoft, по отношение на практиките спрямо хора, нечленуващи в социалната мрежа. Накратко в опит да накара повече хора да се регистрират за услугата, LinkedIn признава, че е използвала имейлите на общо 18 милиона души, по непрозрачен начин. Компанията е използвала хеширана форма за целева реклама на Facebook, твърдейки, че така рационализира операциите.

След разкритието LinkedIn прекратила практиката си и изпълнила редица незабавни действия по обработката на данни, породили проблема. Ще бъде извършен вътрешен одит, за да се установи има ли по-големи и системни проблеми. Компанията направи официално изявление, в което се извинява за процесите и процедурите, които е следвала и които са довели до нарушението.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This