LinkedIn – социалната медия за кариеристи, ще въведат нова и опростена начална страница с подобрен информационен дизайн. Промяната, която постепенно ще засегне всичките 160 милиона потребители, цели да улесни навигацията им из отделните елементи на сайта, правейки го значително по-използваем отколкото в момента.

„Ние преработихме цялата начална страница, за да направим търсенето и намирането на важната информация за вас по-лесно.“ – споделят от компанията в своя блог.

Редизайнът бе повече от нужен, тъй като сегашният облик на началната страница на LinkedIn е претрупан с недостатъчно отличена информация и еднотипни елементи, които затрудняват потребителското око и пречат на нейната използваемост.

Важната информация ще се определя и обобщава според това, което хората от вашата мрежа четат, споделят и дискутират, и ще се показва на върха от списъка с новости: „Така ще прекарвате по-малко време търсейки нужната за вашия работен ден информация и повече време да бъдете страхотни в това, което вършите!“

Новата начална страница ще стане достъпна за всички през следващите няколко седмици и ще изглежда като любопитен микс от сегашният облик на Facebook и старият облик на Twitter.

Междувременно, в уеб обществото се разпространяват слухове, че социалният гигант Facebook развиват технологии и елементи на своята мрежа, с които да навлязат в територията на LinkedIn.

Виж официалното изявление в блога на LinkedIn →