lunaR

Смарт часовниците в наши дни правят най-различни неща и стават все по-независими, като част от тях дори имат предлагат безжична връзка, но има едно нещо, което производителите така и не успяха да преодолеят и това е краткия живот на батерията им.

Въпреки, че името му е свързано с Луната, часовникът LunaR всъщност се захранва от слънчевата енертия. Разбира се има начин да го заредите и с помощта на стандартно зарядно устройство, но основната му функция е концентрирана в прозрачен слънчев панел, който трябва да поддържа устройството работещо толкова дълго, колкото то има достъп до светлина. Да, LunaR работи просто със светлина, дори и изкуствена, а компанията производител посочва, че е нужно да бъде изложен на осветление 1 час дневно, за да работи без прекъсване.

Любителите на класически часовници могат да се насладят и на елегантни му дизайн, тъй като това е скромен часовник, подходящ както за всекидневно, така и за офиицално облекло, който наистина изглежда добре на ръката.

Разбира се не всичко е свързано с батерията, която не би имала никакво значение, без функционалността, а LunaR предлага много. Сред възможностите му откриваме настройване на две часови зони, проследяване на активнастта, получаване на известия от смартфона, мониторинг на съня, аларма и дори водоустойчивост до 5 атмосфери налягане. Не можете да използвате виртуални асистенти, или да отговаряте на съобщенията си, но наборът основни функции е достатъчен, за да направи LunaR подходящ спътник както в натоварения ви работен ден, така и през нощта.

Часовникът се бори да събере нужните средства в Kickstarter, а ако искате да подкрепите проекта, можете да се регистрирате за първите бройки срещу едва 138 долара. След пускането си на пазара през декември, LunaR ще струва 239 долара.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This