Adobe-Logo-jpeg-800x450

Миналия месец Microsoft пусна график за спиране на Adobe Flash, като посочи, че инструментът за премахването му ще е незадължителна актуализация в Windows Update до началото на следващата година. Сега, в рамките на няколко седмици, компанията пусна нова актуализация, която премахва версияна на Adobe Flash, включена в Windows 10. Въпреки това тя не премахва самостоятелни версии, които сте инсталирали сами, както и Flash от браузъра ви.

С новата актуализация на Windows 10, поддръжката на Flash официално ще приключи тази година. До декември няма да има повече актуализации за Internet Explorer 11 и старата версия на Edge. Освен това, най-новата версия на Edge, която използва двигателя на Google Chrome, ще има поддръжка на Flash и през януари 2021 година.

Google и Adobe вече заявиха, че ще прекратят поддръжката на Flash за Chrome и съответно разработването на Flash през 2020 година. Microsoft заяви, че пуска тази актуализация преди края на поддръжката, за да помогне на клиентите да тестват и валидират своята среда за евентуални въздействия, които могат да възникнат при премахването на Adobe Flash Player. Към момента тя не е задължителна, но ще стане препоръчителна в средата на 2021 година. Компанията ще премахне и свързаните с Flash рамки, които разработчиците използват, груповите правила и потребителските интерфейси от Edge и IE11. Веднъж инсталирана, тази актуализация няма да може да бъде премахната.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This