github

След множество спекулации, Microsoft потвърди официално, че придобива платформата за разработка на софтуер GitHub, като ще заплати 7.5 милиарда долара в акции.

Над 28 милиона разработчици вече си сътрудничат в GitHub, водещата световна платформа за разработка на софтуер, в която има повече от 85 милиона хранилища с кодове, използвани от хората в почти всяка държава – от големите корпорации, до малките стартъпи, разработчиците споделят и работят заедно за създаването на своите приложения, а Microsoft е най-активната организация в GitHub с над 2 милиона ангажимента и актуализации, направени по проекти. GitHub ще остане отворена платформа, в която всеки разработчик може да се включи и разшири, както и да използва програмите, инструментите и операционните системи по свой избор за собствените си проекти.

Microsoft обяви, че се антгажира да е стюард на общността, която ще запази развитието си, ще работи самостоятелно и ще остане отворена платформа, а гигантът ще се вслушва в обратната връзка от разработчиците и ще инвестира както в основните, така и в нови възможности.

Въпреки това обещание, много разработчици не са убедени, че нещата ще се развият по този начин и напуснаха общността, преди официалното потвърждение, а в социалните мрежи се появиха множество постове за смъртта на GitHub и обещания за преместване в конкурентни платформи като GitLab и BitBucket.

Очаква се придобиването да приключи до края на годината.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This