HoloLens

Microsoft смята, че устройствата със смесена реалност като HoloLens могат да заместят телефоните. Според Алън Кипман, по-известен като създателят на слушалките с добавена реалност HoloLens, “телефонът вече е мъртъв, а хората просто все още не са го разбрали“.

Кипман вярва, че устройство със смесена реалност е сигурният заместник на познатите ни телефони в близко бъдеще.

Всъщност тази смела претенция беше заявена за пръв път от главния изпълнителен директор на Microsoft, Сатия Надела миналата седмица:

Сигурен съм, че ще направим още телефони, но те няма да изглеждат като тези, които познавате до сега“.

Разбира се това изявление е доста преувеличено и смартфоните далеч не са изгубили битката, тъй като само през миналата година са доставени 1.9 милиарда такива устройства, според Gartner. Може би те са мъртви само за Microsoft, която изгуби битката на този пазар, като не успя да убеди потребителите в предимствана на Windows Phone и Windows 10 Mobile, а покупката на Nokia се оказа загуба на 7,2 милиарда долара.

VR, AR и технологиите със смесена реалност може и да са любимците на бъдещето, но това не означава, че ще заменят телефоните, точно както компютрите и лаптопите не изчезнаха с появата на смартфоните и таблетите, те ще са тук още дълго време.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This