microsoft

Всички технологичи гиганти имат своите приложения за новини – Apple News за iOS и скоро и за Mac, Google News в мрежата и през мобилни приложения, Facebook скоро ще стартира собствена услуга като част от платформата за видео наблюдение, а сега и Microsoft предлага News, но и за iPhone и Android.

Бързото създаване и разпространение на фалшиви новини се оказа невероятно оръжие срещу западните демокрации, а размерът на проблема се изясни след кампанията за президентски избори през 2016 година. Facebook в началото отхвърли проблема, но трябваше да се адаптира бързо, заради сложните атаки от страна на Русия по време на кампанията. Оттогава технологичните компании инвестират в собствени продукти за новини, а Microsoft News изглежда точно това – съвсем нов продукт от страна на мобилното изживяване. Приложението е напълно преработено за iPhone и Android, но е достъпно онлайн, както и за Windows 10. То предлага персонализация, излъчване на новинарски съобщения, поддръжка за непрекъснато чтене и тъмна тема и може да се изтегли от тук.

microsoft-news-app

Microsoft News е продължение на MSN.com, така че всъщност не е съвсем нова услуга, по-скоро ребранд, който се управлява през сайтове като MSN.com и поддържа новини и за Skype, Xbox и Outlook.com. Microsoft твърди, че новините, доставяни от нея, идват от повече от 1000 издатели и над 3000 марки на всички основни пазари, за тях се грижи екипът от 800 редактори, докато изкуственият интелект сканира съдържанието на предлаганите снимки преди това.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This