notepad

Microsoft ще добави на приложението си Notepad за Windows изненадващо количество нови функции. Въпреки, че софтуерният гигант не е актуализирал Notepad от години, следващият ъпдейт за Windows 10 ще включва множество желани допълнения, защото компанията явно се вслушва в желанията на потребителите, които използват приложението за разработка, регистрация, или обикновени манипулации на текст.

Скоро ще можете да ограждате и заменяте, както и да приближавате текст, като задържате клавиша Ctrl или с колелцето на мишката, за да увеличите или намалите мащаба. Microsoft добавя също така и поддръжка за Unix/Linux и Macintosh. Статус лентата вече ще е активна по подразбиране и ще включва възможността за показване на номера на редове и колони при активиране на думите. Компанията добавя и поддръжка на Ctrl+Backspace за изтриване на предишна дума и подобрява производителността за големи файлове. Вече можете да търсите думи в Bing, просто като кликнете с десен бутон върху тях. Notepad ще получи актуализация за пръв път от 20 години и добавяне на командния ред на Linux в Windows 10.

1

Тези нови функции ще се появят в ъпдейт с кодово име Redstone 5, който се очаква по-късно тази година, а компанията вече завършва достъпа до следващата голяма актуализация на Windows 10, която обаче няма да включва функцията за популярни раздели, Sets за File Explorer и други приложения.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This