Edge-Browser

Microsoft Edge за iOS вече е достъпен за изтегляне в App Store. Уеб браузърът беше достъпен в бета версия още в началото на октомври, но за инсталирането му се изискваше компютър с Windows 10, докато сега вече той е наличен за всички потребители на iPhone.

Microsoft се отказа от собстевната си мобилна платформа Windows Mobile, като фокусира усилията си върху разработката на приложения и увеличаване на присъствието си в Android и iOS. Продължение на този й ход е и пускането на Edge за iOS.

Браузърът предлага всичко, което бихте могли да очаквате от един модерен мобилен еквивалент, като режим private, гласово търсене, четец за QR кодове, обвити в познатия ни от Windows 10 потребителски интерфейс. Целта е възможността за синхронизиране на отметки, пароли и списъци, между мобилните телефони и персоналните компютри и използването на функционалността „continue on PC” с акаунта ви в Microsoft.

Edge разбира се все още има своите недостатъци, тъй като не е оптимизиран за Siper Xtreme HD на iPhone X, но все пак можете да го пробвате, като го изтеглите абсолютно безплатно от App Store.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This