Всеки, който ползва Twitter, иска да има повече последователи. Въпросът е в това, че не само бройката е от значение. Важно е и качеството на тези последователи. Двата фактора (количество и качество) вървят ръка за ръка.

Ако просто следваш разни хора с надеждата, че ще те последват обратно, то определено не си на прав път. Купуването на последователи също не е правилната стратегия. Да – евтино е, но е безмислено. Ако използваш Twitter за бизнес, то твоите последователи трябва да бъдат органични потенциални и актуални клиенти. Хора, които в има реален смисъл да са твои последователи.

Как да спечеля истински последователи в Туитър?

1. Напиши интересно био (кратка биография)

Кратката биография е едно от основните неща, които хората ще гледат на твоя профил. Като цяло, биографията е изключително важна за социалните медии. Със сигурност трябва да я направиш интересна и разказвателна, а не помпозна.

[cquote]Има страшно много хора, които не обръщат внимание на своето описание, но правят изводи за другите хора спрямо тяхното описание.[/cquote]

Не бъди един от тези хора и обърни специално внимание на кратката биография. Това, което аз бих те посъветвал е да споделиш конкретно как ти или фирмата за която работиш може да бъде полезна на хората. Не забравяй, че можеш да използваш и #хаштагове. Използвай ги за определени ключови думи, които намираш за важни и релевантни. Така хората ще могат по-лесно да те намерят.

2. Използвай истинското си име или името на своя бизнес

Gotinpi4 или Sexyto19 не са никак подходящи. Използвай собственото си име или името на твоя бизнес. В случай, че името ти е заето – опитай нещо интересно и креативно. Добавянето на _official не е добър избор. Опитай се да бъдеш по-оригинален. Добави нещо свързано с това, което правиш. Нещо, което те отличава от останалите или просто нещо забавно и запомнящо се.

3. Обърни внимание на аватара

Изключително важно е да избереш подходяща своя снимка или пък да сложиш лого, ако профила е фирмен. Аватара е изключително важен. Хубаво е да сложиш снимка, която да изгражда доверие и ако може да е забавна. Трябва да знаеш, че аватара е ключов елемент. Хората могат да преценят спрямо него дали да те последват или не. Ако сложиш и специално направен заден фон ще е още по-добре за твоето представяне.

4. Лесно ли е да те намерят?

Имаш ли “follow me” бутон на видимо място в сайта си? Има ли бутони за споделяне в социалните мрежи на всяка една публикация? Ако няма – сложи си възможно най-скоро.

5. Създавай съдържание, което хората да искат да споделят
Това е най-сигурният начин да достигнеш до повече хора. Не спирай да създаваш съдържание, което твоите последователи да искат да споделят със своите. Качественото съдържание ще ти помогне да печелиш много нови последователи и да ги превръщаш в свои фенове или във фенове на твоя бранд.

6. Пускай готини туитове (забавни, интересни, оригинални)
Ако туитовете ти са същите като на масата от хора, защо ще му е на някой да те последва в туитър? Трябва да се отличаваш и да правиш впечатление, иначе хората ще те игнорират.

7. Пускай кратки туитове и помисли за ретуитването
Не забравяй, че истинската ефективност на Туитър идва тогава, когато хората започнат да ре-туитват твоите туитове. Улесни ги! Не забравяй, че при ретуитването ще излиза и „via @профила_ти“, така че трябва да предвидиш място и за него. Определено не искаш то да отсъства!

8. И все пак не прекалявай с #хаштаговете
Много хора се дразнят от прекомерната употреба на хаштагове. Не използвай повече от 2 хаштага в туит. Не е никак приятно да четеш туит, който е фрашкан с хаштагове нали ? Дори и да не мислиш така – повечето хора го правят, така че не прекалявай!

Сигурен съм, че ако приложиш наученото, ще увеличиш драстично броя и качеството на последователите си.

Не пропускай да споделиш в коментарите по-долу, как ти събираш последователи в Туитър. Какви са твоите полезни съвети за привличане на истински последователи в Туитър?