phone-869669_1280

Този месец Motorola представи Moto Unplugged – иновативно софтуерно изживяване, което да помогне на потребителите да постигнат по-добър баланс между технологиите и настоящето, премахвайки разсейващите фактори от смартфона си, когато е нужно.

Смартфоните определено са връзката ни с всичко, което ни заобикаля, но понякога имаме нужда да се откъснем от мрежата и да отстраним отвличащите вниманието фактори. 

През последните години Motorola отбелязва ръст на потребителите, които искат да се изключат за момент от мрежата, за да бъдат по-близо до настоящето и близките си. Интересното е, че тенденцията е особено засилена при по-младите. 

Това е и главната причина компанията да представи Moto Unplugged – ново софтуерно изживяване, предназначено да помогне на потребителите да ограничат разсейването, породено от смартфоните им. Moto Unplugged дава възможност на хората да направят крачка назад и да съобразят мобилното си преживяване с начина си на мислене, като могат да избират кога и как да се изключат.

Moto Unplugged представлява специален режим, който позволява на всеки потребител сам да определи времето за почивка от мобилните технологии според индивидуалните си нужди. Потребителят може да подбере допустими приложения и известия по време на мобилната си почивка, както и да изиска парола за приключване на мобилната сесия. 

За да избегнат разсейването по време на работа, с Moto Unplugged потребителите ще могат да изберат възможност за достъп само до имейли или Microsoft Teams, без да виждат друго приложение за зададен от тях самите период от време. Те ще могат и да изберат временно да ограничат нотификациите от социалните мрежи и съобщения, за да се насладят на почивка си за колкото време желаят. 

Основната идея на Moto Unplugged е потребителите да намерят баланс между това да бъдат повече в настоящето, без да се изключват напълно от мобилните технологии, за да могат сами да контролират употребата на смартфона си. Това означава повече качествено време с приятелите и семейството и повече време за съсредоточаване върху работата.

Moto Unplugged вече е интегриран в motorola razr 40 ultra. В бъдеще технологията ще бъде въведена и в други Motorola устройства.