Nokia X

Nokia X6 изглежда е официалното име на познатият ни като Nokia X модел с изрязан дисплей, който се очаква да дебютира на 16 май.

Името на смартфона се появи в списъка за сертифициране на Bluetooth, като продукт TA-1099, който до момента беше познат като Nokia X. Въпреки това до момента всички реклами на компанията-майка HMD Global използваха името Nokia X, така че може би ще се наложи да изчакаме още два дни до 16 май, когато смартфонът официално ще се появи в Китай, за да разберем със сигурност как ще се нарича той.

Имайки предвид, че вече съществува модел Nokia X6, пуснат през 2009 година, може би компанията ще избере Nokia X, но пък от друга страна, за да избегне каквито и да било претенции от страна на Apple, заради приликата с iPhone X, Nokia X6 също е много вероятно название.

Вече знаем някои спецификации на Nokia X, които изтекоха предварително, а това, че всечки изображения показват характерния прорез в горната част на екрана, наречен „notch”, сочи, че е много вероятно той наистина да е с такава форма, както и с двойна задна камера и стъклен корпус, както твърдят слуховете. Що се отнася до очакваната цена от около 500 паунда, все още нищо не е потвърдено.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This