samsung-galaxy-note-8

След премиерата на Galaxy S8, най-очакваният модел на Samsung разбира се е Note 8 и въпреки, че до премиерата му има още доста време, слуховете за него не секват.

През последните няколко месеца спекулациите предполагаха, че Note 8 ще е първият смартфон на гиганта с двойна камера и мощни настройки за снимане, но последните изтичания сочат, че това може би няма да се случи.

Известен китайски производител публикува в Twitter съобщение, в което твърди, че Samsung ще вложи тази така очаквана камера в едно от бъдещите си устройства от серията C, която дебятира миналата година с Galaxy C5 и C7.

Това определено не е добра новина за почитателите на фаблетите, но не означава, че Note 8 няма да получи този тип сензор, ако разгледаме съобщението от положителната му страна, то може да е и доказателство, че Samsung приема сериозно тази тенденция и просто вторият й флагман за тази година няма да е първото устройство с двойна камера.

Има обаче и други слухове, свързани с Note 8, които несъмнено заслужават внимание и сред тях са спекулациите за чувствителен към натиск дисплей и система високоговорители, която ще е колкото уникална, толкова и мощна, според скорошен доклад на PC Advisor.

До сега Apple доминираше със своите екрани, чувствителни на натиск, след като пусна iPhone 6s преди повече от две години и докато слуховете за Android устройства с тази функция се появяват периодично, то все още няма друг телефон с 3D Touch от известен производител и може би именно Note 8 ще проправи пътя им към пазара.

Говорителите на бъдещия фаблет също предизвикаха вълна от спекулации, особено след като фенове забелязаха, че Samsung е подала патент за система от високоговорители, интегрирани със S-Pen, който е една от отличителните характеристики на Note серията. Патентът предполага, че ако се извади стилуса, звукът би могъл да излиза от отвора за него, а ако той е прибран в тялото на смартфона, той ще се предава чрез високоговорител, в горната му част. Докато приложението на тази технология остава загадка, ако вземем предвид факта, че Samsung наскоро придоби Harman Kardon, компанията, която стои зад популярните марки говорители JBL и AKG, определено изглежда, че Note 8 ще предлага едно от най-добрите мобилни аудио изживявания на пазара.

Дебютът на фаблета се очаква някъде през август, а до тогава ни остава само да следим слуховете за него.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This