В резултат на експлозивния ръст и популярността на интелигентните домашни устройства и безбройните стрийминг медийни услуги като Netflix, Spotify и други, безкомпромисното WiFi покритие на целия дом се превръща в необходимост. Тук идват на помощ новите mesh системи или мрежи тип решетка. Те са oтказоустойчиви, самоконфигуриращи се и много ефикасни, а свързването е изключително бързо и лесно, като освен това предоставят значителни предимства спрямо стандартните WiFi рутери и покриват значително по-голяма площ.  

Макар и нова, тази технология обещава да се налага все повече сред потребителите, които държат на безкомпромисно WiFi покритие не само в дома, но и в офиса. Новият модел mesh система, който вече се предлага и на българския пазар, е Nova MW6 на тайванския производител Tenda. MW6 използва новата технология Mesh, която осигурява непрекъсната връзка чрез мрежова структура на възли и алгоритми за автоматично преконфигуриране за правилно предаване на данни.

Комплектът Tenda Nova Mesh MW6 се състои от три единични модула, които осигуряват обхват на покритие до 557 квадратни метра. Въз основа на усъвършенстваната технология Wave2 MU-MIMO, Nova може да комуникира с множество безжични устройства като оптимизира скоростта и покритието, за да поддържа всеки потребител свързан и да намали до минимум т.нар. “мъртви точки”. Nova MW6 е базирана на технологията Beamforming +, която позволява фокусиране на трансмисионната мощност върху безжични устройства и може да обработва едновременно множество връзки, като също така работи и с Alexa за управление на съвместими устройства чрез гласови команди.

Приложението за родителски контрол позволява блокиране на определени уеб страници или задаване на времеви ограничения при достъпа до тях, както и възможност да наблюдавате дейността на децата в Интернет или временно да блокирате достъпа до мрежата.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This