Няма да ви учудя с констатацията, че дигитализацията обзема все повече и повече нашия свят и е взаимосвързана с ежедневието на хората, играе важна част в работата на огромен процент от тях и е от огромно предимство за бизнеса.

Едно от основните преимущества на дигиталните и социални платформи е визуализацията, имайки предвид не само силата на снимките, а и развитието на едно изцяло ново равнище – видео комунукацията. Всъщност video streaming не е нещо ново, съществува от много отдавна, но хората са предубедени… Тук е моментът да ви представя новата платформа Periscope, любима на милиони и използвана като средство за комуникация в различни сфери.

Periscope и подобните приложения, които предоставят възможността за video live streaming, вече са достъпни за всеки. Това се дължи на факта, че огромна част от хората притежават смартфони и така имат достъп до всички тези безплатни услуги. Друго нещо, което трябва да се има предвид, е развитието на социалните медии и как това влияе на хората, които са повече от щастливи да споделят всеки един момент от своя живот на много и различни платформи.

Periscope е платформа, която е създадена от познатия на всички ни Twitter и е пряко свързана с акаунта ни там. Всички последователи в него автоматично стават част и от профила ни в Periscope, което означава, че не е нужно да започваме всичко отначало.

Periscope има огромен успех, набирайки 1 милион потребителя само за първите 10 дни. Това е едно ново равнище на видео комуникацията в глобалните взаимоотношения.

Предимствата на Periscope в бизнеса, и по-конкретно в сферата на ПР:

 

1. Извежда социалната медиа на едно ново равнище

Както е известно, ПР специалистите се приспособяват все повече и повече към дигиталната среда, използвайки преимуществата на социалните медии и оставяйки на заден план традиционните. Това би била огромна възможност в стремежа им да достигнат по-голяма ангажираност с аудиторията и да й повлияят чрез тази нова платформа, споделяйки интригуващи съобщения по креативен начин.

2. Променя комуникацията в обществото на световно ниво

Чрез Periscope ПР-ът има огромен потенциал да се развие, използвайки видео комуникацията като основно средство за оказване на влияние върху определена целева група. Новата видео платформа предоставя възможността да предаваш на живо ключови моменти, важни прессъобщения и събития, получавайки незабавна обратна връзка с клиенти (тъй като има възможност хората, които гледат, да коментират по време на излъчването на самото видео).

3. Оказва положително влияние в управлението на вътрешните комуникации

По този начин служителите ще могат да предават на живо от работното място и да бъдат посланици на самата организация (спазвайки етичните правила и политика за използване на социалната медиа, знаейки кое е поверително и кое не).

 

Periscope е една нова стъпка в развитието на дигиталната медиа, предоставяйки възможността да бъдеш част от комуникацията в световен мащаб, не само през свободното време, но и в работна среда. По иновативен и креативен начин съдържанието би могло да бъде доставено навсякъде по света до всеки един. Освен това можеш да бъдеш свидетел и да “присъстваш” на важни събития, да се “разхождаш” по улиците на мечтания град, който искаш да посетиш или да се “срещнеш” с влиятелни хора от различни сфери.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This