Pillsy

Иновативното Bluetooth устройство под формата на капачка за флакон с лекарства е предназначено за хората, които редовно забравят да си изпият хапчетата. То се казва Pillsy и ще струва 39 долара, като вече е налично на пазара, а с негова помощ никога вече няма да забравите своите витамини, или лекарства.

Pillsy се синхронизира с приложение за iOS/Android, което извлича информация за различните лекарства от базата данни на FDA. Трябва просто да въведете името, дозата и в колко часа трябва да приемете хапчето и ще получавате напомняния, под формата на съобщения, обаждания, или известия на заключения екран. Разбира се цялата тази медицинска информация е чувствителна, така че Pillsy е съвемстима с HIPAA, което означава, че не може да продаде данните ви.

Ако си мислите, че тези функции биха могли да бъдат заместени с една аларма на телефона, то това съвсем не е така, защото Pillsy дава възможност на потребителите да добавят помощници в приложението си, които също ще получават сигнал, ако дозата бъде пропусната. Така родители и близки, ще имат възможност да се намесят, ако се налага.

Устройството се предлага в два различни размера – стандартна капачка със защита против отваряне от деца и такава за флакон с витамини. Батерията му издържа една година и може да бъде сменена в домашни условия. Всичко, което трябва да направите, след като закупите Pillsy е да замените капачката на флакона с лекарства с него и да изтеглите и настроите приложението. Разбира се идеята не е перфектна, тъй като системата се ориенитра за приема на лекарствата по това, дали е отваряна капачката и лесно би могла да бъде излъгана, при желание от страна на болния, а ако излезете от вкъщи, ще получите напомняне, но може би флаконът няма да е в джоба ви. Все пак идеята заслужава внимание, ако често забравяте да си пиете лекарствата.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This