pixel_2

Едно от най-важните нещо в съвременните смартфони безспорно е животът на батерията, а за да помогне на потребителите да го предвидят по-точно, Google добави нова функция в своите Pixel устройства. Тя се нарича Smart Battery и ще прогноизра работата на батерията през целия ден.

Smart Battery вече се разпространява, а диаграмата, която ще видите в нея е създадена на базата на предположения. Ако сте използвали по 10% от батерията си на час, в рамките на последните няколко часа, алгоритъмът ще предположи, че това поведение ще се запази и ще даде прогноза възоснова на него, което разбира се би могло да не е особено точно, тъй като както сами знаете, употребата през деня варира.

Със Smart Battery обаче, устройствата Pixel ще изучават вашите навици, за да могат да подобрят прогнозата си след известен период от време.

Функцията е малка, но определено полезна и удобна, като в менюто й можете да видите както графика, така и оценка за времето за използване през деня. Според Google, Smart Battery вече е активна, така че, ако имате устройство Pixel или Pixel 2, можете да проверите за нея в менюто.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This