progress

С подобрените инструменти и нови UI компоненти разработчиците могат да създават съвременни и интуитивни приложения още по-бързо

 

Доставчикът на софтуер Progress обяви днес на DevReach – конференцията си за софтуерни инженери – нови възможности и функционалности във водещите библиотеки и инструменти за създаване на приложения с .NET и JavaScript – Progress Telerik и Progress Kendo UI.

От модернизиране на съществуващи проекти до стартиране на нови, разработчиците имат инструментите, от които се нуждаят, за да стилизират и къстамизират потребителския интерфейс (UI) на приложенията си, да визуализират данни в тях и да бъдат спокойни, че те отговарят на изискванията за сигурност и достъпност.

„Нашата мисия винаги е била да помагаме на разработчиците да създават висококачествени приложения, отговарящи на най-сложните бизнес изисквания и най-придирчивите потребителски очаквания, бързо и прецизно”, каза Лилия Месечкова, старши вицепрезидент „Софтуерно инженерство“ в Progress. „Радваме се, че именно на конференцията DevReach, която събира ИТ общността, обявяваме нови възможности в продуктите Telerik и Kendo UI. Виждаме и знаем какво искат разработчиците и сме убедени, че с обявените днес нови възможности и подобрения те ще могат да създават още по-интуитивен, обичан от клиентите потребителски интерфейс.“

С UI библиотеките Telerik и Kendo UI разработчиците могат да ускорят времето за създаване на приложения двойно, ползвайки съвременните, богати на функционалности и професионално създадени компоненти за потребителски интерфейс наготово вместо да създават нови от нулата. Те могат да ги къстамизират, както желаят, и да разчитат на производителността им за създаване на бързи и гладко работещи дигитални преживявания. С Telerik получават най-изчерпателните библиотеки за разработка с най-популярните фреймуърци като Blazor и .NET MAUI, а с Kendo UI – за JavaScript разработка с Angular, React, Vue и jQuery.

Обявените новости включват:

Обогатена дизайн система

Разработчиците могат да оптимизират още повече процеса на дизайн и разработка на потребителски интерфейс. Към Design Documentation System са добавени нови компоненти като Editor, ListView, ListBox, MultiSelectTree, DateInput, ChipList, Window, Dialog, MultiColumnComboBox и Filter В допълнение, нови компоненти, сред които Editor, ListView, ListBox, MultiSelectTree, DateInput, ChipList, Window, Dialog, MultiColumnComboBox и Filter, има и в Progress Theme Builder, отварящи нови възможности за UI стилизиране и къстамизация за разработчиците.

Репортинг и визуализация на данни

Разработчиците вече разполагат с нативен Angular Report Viewer, графична библиотека, базирана на SkiaSharp, позволяваща Linux деплоймент на приложения, създадени с .NET 6 и по-нови версии. Нова за Angular и подобрена за React е фукнционалността, подобна на Excel, за уеб приложения. Сред новостите са и редица компоненти за визуализация на данни като Trendline, Pyramid, KendoReact OrgChart и много други видове на таблици, които могат да се използват самостоятелно или да се интегрират с други UI компоненти за уеб визуализация.

Нови компоненти за модернизация на уеб и десктоп приложения

С новия DockManager разработчиците лесно могат да мигрират приложения от десктоп към уеб в ASP.NET Core/MVC или jQuery приложения. В допълнение, Progress Telerik UI for Blazor включва нов Editor и навигационни контроли, които още повече улесняват разработчиците в създаване на приложения и модернизиране на съществуващи такива. Progress Telerik UI for .NET MAUI предоставя нови възможности за насрочване на срещи, подобни на Outlook и Google Calendar. Сред новите компоненти за десктоп приложения са SlideView, PipsPager, SVG control и Chat (Conversational UI).

Съпорт за най-новия фреймуърк на Microsoft

С цел винаги да дава възможност на разработчиците да се възползват от възможностите на най-новите технологии на Microsoft за разработка на приложения, Progress днес обяви съпорт за най-новия „кандидат“ релийз на .NET 8.

Компоненти, отговарящи на WCAG 2.2 и CSP

Progress е сред първите в индустрията, които подобриха достъпността на компоненти си в съответствие с наскоро обявения стандарт WCAG 2.2. Telerik и Kendo UI също помагат на разработчиците да създават сигурни потребителски преживявания, насочени към организации, които трябва да следват стриктни стандарти за сигурност.