quartz-bottle

Освен бутилките с минерална вода за еднократна употреба, на последък все по-голяма популярност придобиват и тези, които си купуваме, за да използваме повече от веднъж, но те трябва да се почистват редовно, а това е наистина досадно.

Бутилката Quartz, която беше показана на технологичното изложение CES 2018 в Лас Вегас обаче, използва ултравиолетова светлина, за да се поддържа чиста и да пречиства водата в себе си. Тя е с обем около половин литър, а в капачката й е вградена UV лампа, която се активира на всеки четири часа, за да пречисти водата и самото шише, което е двойно изолирано, за да поддържа течностите в себе си студени за 24 часа или горещи, съответно за 12 часа. Зареждането става с USB кабел и с него бутилката издържа два до три месеца.

Quartz се предлага в черно, розово, синьо, бяло и ментово зелено и ще се продава за 99 долара по-късно тази година, а интересът към не е голям и компанията е събрала 1.4 милиона долара, по време на кампанията си за набиране на средства за проекта миналата година.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This