Румънската компания за маркетинг автоматизация и персонализация Retargeting.biz получи статут на Facebook Marketing Partner (маркетинг партньор на Facebook). По този начин едва пет години след своето създаване тя е избрана за един от първите партньори на социалната мрежа с такъв статут в Централна и Източна Европа, както и първия в Румъния. Освен това иновативната компания вече е и една от 50-те в цяла Европа, които са едновременно със статут на Facebook Marketing Partner и Google Premier Partner.

 

„Изключително съм радостен, че резултатите от дейността на екипа ни впечатлиха Facebook и само три месеца след като пуснахме Programmatic Ads услугата си вече сме един от първите в Източна Европа партньори едновременно на Facebook и Google” – сподели главният изпълнителен директор и основател на Retargeting.biz, Рареш Банеску.

 

Retargeting.biz развива иновативни продукти за реклама в сегмента на електронната търговия, включителнно интеграция с Google AdWords, Facebook и Instagram през интерфейс от типа API (Application Programing Interface). Неотдавна тя стана първата компания за решения за електронна търговия от Източна Европа, която може да се похвали с API интеграции и с двете платформи. Тя вече промени регионалния пазар със своята успешна платформа за Facebook реклами, които имат 50% – 70% по-добри показатели в сравнение с кампании, създадени и управлявани ръчно. Чрез въвеждането на редица иновации, стартиращата фирма успя за шест месеца да постигне това, което други компании не успяха с години – да получи статут на Facebook Marketing Partner.

 

Давайки такъв статут Facebook позволява на своите партньори да предложат на рекламодателите редица предимства, недостъпни за останалите компании.

 

Ранен достъп до нови функционалности

 

Като маркетинг партньор на социалната мрежа Retargeting.biz получава ранен достъп до нови функционалности, които съответно може да предостави на своите клиенти. По този начин те получават редица рекламни възможности, недостъпни за техните конкуренти, включително ранен достъп до алфа и бета версии на нови функции, оптимизации и формати в социалната мрежа и нейната дъщерна платформа Instagram.
Сертифицирани експерти

 

Когато работят с маркетинг партньор на Facebook на клиентите няма да се налага сами да гадаят кои функционалности и формати ще бъдат най-добри за техните кампании и кой е най-добрият начин да ги използват. Те ще бъдат консултирани по всички въпроси със сертифицирани специалисти, притежаващи необходимия опит и експертиза в тази област.

 

Гарантирана техническа поддръжка

 

При проблем фирмите, рекламиращи в социалната мрежа, най-често изпращат запитвания в нейната страница за поддръжка, след което очакват отговор, заедно с милиони други клиентски запитвания. Работата с официален маркетинг партньор на Facebook им гарантира бързи отговори от техния собствен акаунт мениджър, чиито ангангажимент е да им помогне с всички въпроси и потенциални проблеми.

 

Сред останалите предимства на Retargeting.biz са пълната автоматизация на платформата, нейната лесна интеграция и плъгини за повечето платформи за електронна търговия, лесно стартиране на работата, както и силният фокус върху възвръщането на инвестициите. Не на последно място е иновативният алгоритъм, който проследява поведението на посетителите, за да им предлага много по-персонализирани реклами, съобразени със специфичните им интереси.

 

Новите кампании се стартират с три лесни стъпки, а платформата позволява на онлайн бизнесите да таргетират клиентите си по разнообразни показатели, включително само посетители, които са зарязали своите виртуални колички в даден онлайн магазин, преди да финализират покупката, само потребители на имейл нюзлетър, само хора, които имат сходни интереси със съществуващите клиенти или такива, които взаимодействат по някакъв начин с тяхната Facebook страница.