galaxy-s8-launch-dj-koh

Galaxy S8 несъмнено е красив и иновативен телефон, чиято цел е да измъкне Samsung от блатото, в което затъна след катастрофата с Note 7 миналата година. Въпреки, че до сега няма сериозни оплаквания от него, някои потребители сигнализираха за проблеми като червеникав нюанс на дисплея, разпадане на WiFi връзката и неочаквано рестартиране. Нов доклад обаче, разкрива как Samsung може би е излъгала за един от най-важните компоненти на своя флагман – вградената памет.

Galaxy S8 разполага с UFS 2.1 памет, която е най-бързата флаш памет за мобилни устройства на компанията. Въпреки това SamMobile откри, че компанията тихичко е премахнала този факт от страницата със спецификации на устройството. При представянето, гигантът обяви, че Galaxy S8 може да се похвали с UFS 2.1, въпреки че невинно отбеляза, че това може да е различно за различните региони. От тогава компанията не споменава нищо по въпроса.

Потребители публикуваха във форумите на XDA информацията, че версията с процесор Snapdragon 835 всъщност разполага с по-бавната UFS 2.0, което потвърди факта, че американската версия е видимо по-бавна от тази, предназначена за останалата част от света.

SamMobile добавя, че UFS 2.1 предоставя 800 MB/s скорост на четене, което е с 300MBs по-бързо от производителността на UFS 2.0. Това разбира се не означава, че ще имате някакви проблеми с производителността на устройството по време на работа, но значи, че Samsung спокойно можеше да промени този детайл, особено след като много хора може да са се объркали от първоначално обявената информация.

Всъщност корейският гигант не е първата компания, хваната в лъжа относно спецификациите на теелфоните си. Преди няколко седмици Huawei трябваше публично да отговори на същата критика, а изпълнителният директор на компанията Ричард Ю обясни, че тя е използвала по-бавната eMMC flash, поради недостиг на компоненти за Huawei P10, въпреки рекламите преди това.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This