Note 8

През последните седмици на миналата година, думите „проблем“ и „батерия“ като че ли бяха свързвани най-често с Apple, след скандалът, който се развихри заради умишленото софтуерно забавяне на по-старите модели iPhone от страна на компанията, но както обикновено, когато нещо се случва в Apple, скоро чуваме името и на най-големия й конкурент – Samsung.

Оказа се, че много от собствениците на новия фаблет Galaxy Note 8 се оплакват във форумите за поддръжка на корейския гигант, че устройствата им не могат да се заредят, след като батерията им бъде напълно разредена. Този проблем се проявява предимно при телефони, закупени от американски оператори, така че може би касае единствено моделите с процесор Snapdragon, но компанията посъветва засегнатите от него потребители да се обърнат към оторизираните сервизи за гаранционна подмяна на устройствата. За момента не става ясно дали проблемът е софтуерен или хардуерен, тъй като част от потребителите твърдят, че при свързване със зарядно, на екрана на телефоните се появява индикатор за зареждане, но всъщност батерията не реагира, а при други загрява самото устройство, без обаче да се включи.

В официалното си изявление за немското издание PC Welt, Samsung посочва, че гледа изключително сериозно на тези оплаквания, но за момента броят им е малък и те могат да бъдат свързани с управлението на зареждането, а повече яснота ще получим в бъдеще, след като бъдат тествани засегнатите устройства.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This