Generated by  IJG JPEG Library

Generated by IJG JPEG Library

По-рано този месец чухме за плановете на Samsung да създаде интелигентен високоговорител, който да работи с виртуалния асистент Bixby и да си съперничи пряко с Echo на Amazon, Google Home и най-вече HomePod на Apple, който ще излезе на пазара в края на годината. Сега обаче, The Korea Herald съобщава от родната страна на гиганта, че проектът е отложен, тъй като компанията не вярва, че е достатъчно рентабилен.

Изданието се позовава на анонимен източник, който е заявил, че Samsung не разглежда AI говорителите като продаваеми, тъй като световният пазар е доминиран от Amazon, а корейският пазар е твърде малък, за да бъдат реализирани печалби.

Всъщност това е доста озадачаващо събитие, на фона на плановете на гиганта за развитие и разпространение на Bixby в останалите й продукти. Една от най-големите компании в света, която се стреми да задържи потребителите в собствената си екосистема, подобно на Apple, Google и Xiaomi, забавя навлизането си в популярната напоследък пазарна ниша и това не изглежда подходящо решение, особено след като доклад на Global Market Insights прогнозира, че световният пазар на този вид устройства ще нарастне до 13 милиарда долара през 2024 година.

Разбира се няма как да преценим основателността на това решение, само в светлината на анонимна информация, нито да знаем истинските причини за отлагането на проекта и можем само да се надяваме, че Samsung все пак ще добави своя принос в развитието на така популярните напоследък интелигентни високоговорители.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This