s8-red-tint

След като вчера стана ясно, че някои от първите потребители, сдобили се с новия Galaxy S8, се оплакват от червенеене на дисплея му, Samsung отрече да има подобен проблем. Компанията твърди пред южнокорейското издание The Investor, че това може да се коригира от настройките за оптимизиране на зветовете на телефона.

Galaxy S8 вече излезе на пазара в Корея на 17 април, и в останалата част от света се очаква да бъде достъпен от утре. Всъщност така и не стана ясно каква част от новите му собственици се оплакват от проблема с червенеещия дисплей, но ранните видео клипове и тестове в You Tube не споменават подобно нещо.

Според The Investor, някои експерти в бранша твърдят, че проблемът може би се дължи на дефектни чипове, които може би са причинили повреди в GPU. AMOLED дисплеят на Galaxy S8 също беше обвинен за проблемите, тъй като компанията използва дъблокочервена техноолгия, за да отговори на предишни оплаквания, според които екранът беше със син нюанс. Друга потенциална причина може да бъде и височината на телефона, тъй като съотношението 18.5:9 може да доведе до нестабилност на структурата му, колкото и неясно да звучи това.

Дали проблемът с червенеещия дисплей на Galaxy S8 съществува реално, ще стане ясно съвсем скоро, когато той излезе на пазара и достигне до повече потребители.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This