Galaxy-S8

По данни на Samsung, по-малко от месец след старта на продажбите на Galaxy S8 и S8+, в света са продадени повече от 5 милиона устройства.

„Не можем да предоставим подробни данни, но всички факти сочат, че продажбите на Galaxy S8 вървят гладко, а общият им обем вече е над 5 милиона бройки“ съобщи за южнокорейската агенция Yonhap News представител на компанията, чието име не се посочва.

Двата нови флагмана на гиганта се появиха на пазара първо в Южна Корея, САЩ и Канада, на 21 април в други страни, включително и България и до края на този месец се очаква да достигнат до още 120 държави. Експертите прогнозират, че през второто тримесичие продажбите ще достигнат 20 милиона бройки, а до края на годината – 50-60 милиона.

Samsung възлага големи надежди на новите си флагмани и за подобряване на финансовите резултати на своето мобилно подразделение, чийто оперативни печалби се очаква да се удвоят, след регистрирания през първото тримесечие спад от 2%. Galaxy S8 е и моделът, от който трябва да възвърне доверието на потребителите в марката, след фиаското на Note 7 миналата година.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This