Bixby speaker

Samsung разработва гласово активиран интелигентен високоговорител, който ще си съперничи с Amazon Echo и HomePod. Проектът е с кодово име „Vega” и ще се базира на виртуалния асистент Bixby, но много от характеристиките на устройството предстои да бъдат уточнени, според доклада на The Wall Street Journal и неговите неназовани източници. Компанията работи върху него вече повече от година, като изпитва известни затруднения, свързани със забавянето на Bixby.

От друга страна Apple демонстрира своя говорител HomePod, който ще излезе на пазара перз декември и е оборудван с виртуалния асистент Siri на компанията, който е далеч по-функционален от Bixby, чиято английска версия все още не е налична. Samsung обяви наскоро, че е малко вероятно Bixby да стане напълно функционален преди втората половина на юли.

През последните няколко години пазарът на интелигентни високоговорители отчете огромен ръст, след като Amazon пусна своята гама Echo през 2014 година, а Google се включи в надпреварата година по-късно. Microsoft отговори на предизвикателството, като отвори своя асистент Cortana за използване от трети страни, а миналия месец Apple демонстрира HomePod. Amazon Echo все още доминира на пазара със своите 70%, докато Google Home е на второ място с 24%, а според проучванията на eMarketer се очаква броят на потребителите, използващи гласово активирани говорители да достигне 36 милиона само през тази година.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This