samsung-galaxy-s8-plus-7

В началото на тази година, Samsung трябваше да се справи с последствията от изтеглянето на злополучния си фаблет Galaxy Note 7 от пазара и затова забави Galaxy S8 до март, като той достигна рафтовете на магазините едва през април. Следващата година обаче, гигантът ще избърза с премиерата на неговия наследник, той като се бои от десетия юбилеен модел iPhone, който ще дебютира след седмица.

Всъщност всички ние очаквахме Galaxy S9 да бъде показан на или около MWC 2018, но анализаторите твърдят, че компанията има други планове. В доклада са цитирани оценките на Bell, които посочват януари, като евентуален срок за пускане на телефона. Очевидно Samsung е ускорила работата си по следващия флагман, за да се защити срещу мощната конкуренция от страна на iPhone 8.

Samsung Display ще започне доставките на OLED панели за S9 през ноември, два месеца по-рано от тези за неговия предшественик. Източници по веригата за доставка на компаненти предсказаха този ход още когато започна работата по тези панели през април миналата година, като цитираха дори кодовото название на модела – Star.

Графикът на монтажа предполага, че Galaxy S9 ще бъде представен в края на януари, много преди конференцията MWC 2018 в Барселона, а след това ще достигне търговската мрежа в рамките на следващия месец.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This