iPhone

Samsung поиска от Apple да плати неустойка за това, че не купува достатъчно OLED дисплеи за iPhone, надявайки се това да компенсира загубите от пропуснатите производствени цели.

Samsung Display е най-големият производител на OLED панели с 40% от бройките в световен мащаб. Когато Apple представи iPhone X, първия си модел с OLED дисплей, тя беше принудена да използва панелите на основния си конкурент, но въпреки успеха на модела, Samsung Display твърди, че не са спазени минималните изисквания за поръчките.

Според корейски медии, печалбите на Samsung Display са се понижили от 4.9 милиарда долара през 2017 година до 2.3 милиарда през 2018 година. За да компенсира това, компанията търси наказателни такси за неизпълнени договори, по които са произведени с 50% по-малко от очакваното OLED панели. Двете компании са провели няколко срещи с надеждата да разрешат проблема, но до момента не са постигнали ясно решение. Юридически Apple ще трябва да плати такса, ако е нарушила договора си, но е изключително рядко компания да бъде наказвана от доставчик на компоненти. Като алтернатива Appleе предложила да поръча OLED панели за други свои продукти, сред които iPad и Mac, твъди неназован “официален” източник.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This