Днес Samsung Electronics Co., Ltd. спонсорира третата годишна QLED Summit (8K Display Summit), организирана от Insight Media в Millennium Times Square, Ню Йорк. Конференцията е посветена на текущото състояние и бъдещето на 8К екранните технологии и представя в детайли плановете на Samsung и на други експерти в индустрията относно 8К дисплеите, както и начините, по които иновациите в базираните на ИИ подобряващи визуалното съдържание технологии и усъвършенстването на HDR10+ спомагат за масовото навлизане на 8К.

 

На конференцията с домакин Insight Media – консултантска фирма с фокус върху екранните технологии, над 100 гости, сред които фирми за дисплеи и оборудване, видео продуценти, технологични медии и глобални технологични експерти от САЩ и Европа, показаха силен интерес към основните технологии, свързани със заснемането и прехвърлянето на висококачествени изображения чрез средства като 5G мрежовата технология, снимачна техника и кодеци за компресиране на изображения.

 

Тази година темата на еднодневния QLED Summit бяха 8К дисплеите, представени чрез множество сесии за ▲8К технологиите и текущата пазарна ситуация ▲ екосистемата от 8К съдържание и ▲ свързаните с 8К технологии.

 

На събитието, експерти от 8К екосистемата, заедно с фирми за пазарни проучвания – вариращи от дисплейни панели, снимачно оборудване, създаване на съдържание, както и технологии за компресиране и пренос на съдържание, до академични среди – споделиха най-новите посоки на развитие на свързаните с 8К технологии от различни гледни точки и обсъдиха бъдещи перспективи.

 

Наред с това бе представен и прогреса в дейността на 8К Асоциацията, чийто първи публичен семинар се състоя на NAB Show /ключово събитие за оборудване за разпространение на съдържание в САЩ/ през април. От тогава насам, 8К Асоциацията не спира дейностите си по представяне на плановете си за постепенно разрастване на членската си маса от текущите основно ТВ производители, за да създаде основа за стандартизиране и разширяване на 8К екосистемата.

 

„С бързата експанзия на безжичните 5G мрежови технологии, се очаква пазарът на 8К дисплеи да се развие с много бързи темпове“, сподели Соня Чен, директор Дисплеен маркетинг в дивизията Устройствени решения на Samsung Electronics в Америка. „Нещо повече, 8К екраните ще бъдат във фокуса на вниманието на милениъл поколението, които живеят в среда на високи интернет скорости и висококачествено визуално съдържание.“

 

Професор Юнг-Кюнг Парк, директор на Color Design Research Institute в Ewha Womans University представи на конференцията резултати от проведени експерименти и заяви: „Когато гледаме изображение с ултра висока резолюция, нашата способност да разпознаваме обекти като цяло започва да нараства.“

 

„8К екранните технологии не са технологии от бъдещето. Те са налични тук и сега – и за потребителите в Япония, и за тези в други региони по света“, каза Крис Чинък, президент на Insight Media и домакин на конференцията. „Противно на загрижеността от липса на 8К съдържание, развитието на всички технологии и сътрудничеството в индустрията се развива бързо. Прогнозите на експертите, които присъстват на събитието, за прогреса в тази сфера са също много положителни.“

 

Наред с това, гостите на QLED Summit, сред които представители на академичните среди и медиите, както и професионалисти от индустрията оцениха високо ангажираността на Samsung за развитието на 8К индустрията и проследиха с интерес демонстрациите на технологиите чрез QLED 8K телевизорите на компанията.

 

Хьогун Лий, изпълнителен вицепрезидент на дивизия Visual Display Business в Samsung Electronics, показа увереност в навлизането на 8К телевизорите в широка употреба, отбелязвайки: „в началото, и за 4К телевизорите също имаше притеснения относно липсата на съдържание, но те изчезнаха, когато хората видяха и изпитаха истинското качество на картината. В крайна сметка, най-доброто изживяване, свързано с качеството на картината, ще бъде посочено и избрано от потребителите.“

 

За повече информация относно QLED 8K телевизорите на Samsung, моля посетете www.samsung.com.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This