samsung-hmd-odyssey

Microsoft е малко бавна в комерсиализирането на виртуалната, добавената и смесената реалност за потребителите. Тя съобщи, че производителите на слушалки работят върху подобни проекти на своята конференция Build още през април. Наскоро Acer, Dell и Lenovo показаха своите продукти, а този месец това направи и Samsung под формата на HMD Odyssey.

Гигантът обяви първите си слушалки с Windows Mixed Reality, които ще са на разположение в рамките на тази година в Бразилия, Китайр Хонг Конг и Корея. HMD Odyssey се позиционират в горния ценови клас, заедно със слушалките на ASUS. Те имат два 3.5 инчови AMOLED екрана с разделителна способност 471 пиксела на инч и честота на опресняване от 60Hz и 90Hz, които осигуряват комбинирано зрително поле от 110 градуса. Слушалките разполагат и с два микрофона, интегрирани слушалки AKG за 360 градусов пространствен звук, достъп до виртуалния асистент на Microsft, Cortana и тежат 645 грама.

Два контролера, които работят с чифт ААА батерии, които имат тъчпад допълват комплекта. Чрез тези контролери и камери, слушалките ще могат да следят движението с шест степени на свобода – XYZ линейно, въртене и наклон. HMD Odyssey се свъзват към компютър с Windows 10, чрез HDMI 2.0 и USB 3.0 и 4 метров кабел. В САЩ предварителните поръчки вече започнаха, а цената на слушалките е 499 долара.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This