Sennheiser MOMENTUM True Wireless 3

MOMENTUM True Wireless 3 на немската компания Sennheiser са висококачествени безжични слушалки, предлагащи адаптивно шумопотискане, което автоматично се коригира в зависимост от нивото на шума в околната среда. Това означава, че потребителите могат да се потопят в своята музика или подкаст без да бъдат прекъсвани от външния шум. В редакцията получихме една бройка от модела и в следващите редове ще споделим впечатленията си от работата си с него.

Първи впечатления

Още при разопаковането на кутията прави впечатление компактният и елегантен дизайн на слушалките. Освен тях комплектът съдържа: адаптери в различни размери, осигуряващи персонализирано прилягане за максимален комфорт, допълнителни компоненти за уши за подобряване стабилността при физическа активност, както и кейс за съхранение и зареждане на слушалките по време на пътуване. В комплекта е включен също и кабел USB-A/USB-C, позволяващ зареждане на кутията от всяко устройство с USB порт, както и инструкции за употреба и безопасност.

Технологията TrueResponse,

вградена в слушалките на Sennheiser, прави възможно слушането на безжично аудио с изключително високо качество. Както успяхме да се уверим от първа ръка, тя позволява всеки детайл да бъде чут ясно и точно, като създава усещане за пълно потапяне в музиката.

Освен това, TrueResponse предлага възможност за персонализиране на звука. Потребителите могат да изберат от различни предварително зададени настройки на еквалайзера, което им позволява да адаптират звуковото изживяване според своя вкус и предпочитания.

Адаптивно шумопотискане

MOMENTUM True Wireless 3 разполагат с адаптивно шумопотискане. То се коригира автоматично, когато нивото на шума в околната среда се промени. В добавка, слушалките притежават специален режим, при който може да се възстанови връзката с околната среда. Тази опция е идеална за моменти, когато трябва да бъдете наясно с това, което се случва около вас – например при пресичане на улицата или чакане обявяването на полета в летището.

Микрофони

Всяка слушалка разполага с три шумопотискащи микрофона, които гарантират, че ще бъдете чути напълно ясно и околната среда няма да пречи на събеседниците ви да ви слушат.

Освен това, тези слушалки предлагат висококачествено възприемане на гласа, което е много подходящо за използване на гласови асистенти. Това ги прави идеални за по-широка употреба – от слушане на музика, до управление на умни устройства.

Батерия

MOMENTUM True Wireless 3 са проектирани с акцент върху продължителността на използване. Батерията им има 7 часа живот и общо 28 часа време за слушане, когато се използва кутията за зареждане. Това означава, че можете да се наслаждавате на любимата си музика, подкасти или аудиокниги през целия ден без прекъсване.

Слушалките предлагат и безжично QI зареждане. Презареждането на кутията е бързо и лесно, без да е необходимо да се борите с кабели или да търсите свободен USB порт. Всичко, което трябва да направите, е да поставите кутията върху QI зарядната станция и тя ще започне да се зарежда автоматично.

Мобилно приложение

Слушалките на Sennheiser предлагат възможност за персонализация чрез мобилното приложение Smart Control. С негова помощ успяхме да модифицираме звуковите настройки според индивидуалните предпочитания. С други думи – независимо дали предпочитате басов звук или високи честоти, с мобилния ап можете да създадете перфектния звук за себе си.

Допълнителни функции

Благодарение на поддържания стандарт за водоустойчивост IPX4, тези слушалки са идеални за активен начин на живот. Те са проектирани да издържат на пръски вода от всички посоки, така че могат спокойно да се използват при бягане под дъжда, тренировка във фитнеса или просто по време на разходка в парка. Важно е обаче да уточним, че не сме ги тествали в дъждовни условия.

В заключение

Нашите тестове показаха, че MOMENTUM True Wireless 3 са висококачествени слушалки с множество иновативни функции. Това ги прави подходящи както за ежедневна употреба и работа, така и за множество специфични ситуации, в които качественият звук и комфортът са от съществено значение.