SkypeMicrosoft направи някои промени в своето приложение Skype и това може да разочарова потребителите с по-стари версии на Android и Windows Phone.

Днес компанията обяви, че ще продължи да поддържа приложението за iOS 8 , Android 4.0.3 и по-високи, както и за Windows 10 Mobile, но тези които имат устройства с Windows Phone 8 или по-стари версии на Android, остават извън полезрението й.

Всички тези устройства вече няма да получават най-новите версии на Skype и това означава, че с течение на времето, те няма да могат да използват все повече негови функции.

Причина за тези радикални мерки са проблемите на Skype, като например забавените уведомления и липсата на синхронизация между различни устройства. Microsoft отбелязва, че преходът от P2P към облачни услуги през последните няколко години, може би също е част от проблема, а този преход все още продължава и компанията очаква той да приключи в следващите няколко месеца.

Независимо от причините, тази новина няма да зарадва потребителите, особено тези с Windows Phone, които все пак възлагаха надежди на Microsoft да поддържа техните устройства и софтуерът, който използват. За съжаление пазарният дял на мобилната платформа на гиганта, намалява все повече и повече и тя не предприема адекватни мерки за да спре това.

Skype може да е само едно чат приложение от и без това бедния магазин на компанията, но липсата на грижа към потребителите с по-стари устройства оставя горчив привкус в устата!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This