snapchat-spectacles

Първата версия на очилата Spectacles на Snapchat излезе през 2016 година, а според последните слухове следващото поколение е на път, като може да се появи на пазара тази, или следващата година. Всъщност се спекулира за два отделни модела очила, едните от които ще донесат само някои козметични промени, като нови цветове, водоустойчивост и оптимизаця тази година, докато моделът за 2019 има две камери, позволяващи3D дълбочинни ефекти във видеоклиповете.

Оригиналният модел представлява слънчеви очила с вградени камери, които позволяват на потребителите да заснемат 10 секундни клипчета и да ги качват в Snapchat. Качеството им обаче не е сред най-високите, въпреки прекрасната идея за споделяне на уникалната гледна точка във всеки удобен момент. Очилата се продават чрез автоматите за продажба на дребно Snapbot, но компанията е реализирала едва 150 000 чифта до сега.

За новите си модели обаче, Snapchat ще се постарае повече, тъй като според слуховете обсъжда производството им с различни компании в бранша, предлагайки им да вгради собствената си технология в техните очила.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This