snapchat_story

Snapchat се стреми да изгради собствен вътрешен магазин за игрални заглавия, според нов доклад на The Information. Платформата е настроена за стартиране по някое време тази есен и ще позволи на външните разработчици да създават игри, които Snapchat да разпространява, за да могат потребителите да ги използват в самото приложение.

Източници, запознати с плановете на компанията твърдят, че тя вече има един издател на игри, но ако игрите не са безплатни, не е ясно как ще успее да ги предлага, тъй като според указанията на App Store, не може да продава друго съдържание в приложението си, освен вътрешните покупки. Компанията се готви да стартира платформата тази есен, като разчита на разработчиците да създадат игри, които могат да се изтеглят в отделно, вътрешно приложение за съхраниние на заглавия, а самата платформа се тества поне от година, според източниците.

Наскоро Valve имаше проблеми с правилата на Apple в това отношение, след като се опита да предложи Steam Link в App Store, за да позволи на потребителите да купуват игри. Apple отхвърли приложението, а Valve премахна опцията за покупки, за да получи одобрение. Сега потребителите биват пренасочвани към компютъра, за да пазаруват игрите, които са си харесали в него.

За Snapchat се смята, че по-дълбокото навлизане в игрите е опит да се отдалечи от конкуренцията на Instagram, която копира нейните функции и в крайна сметка стана по-успешна платформа. По-рано тази година компанията изрази интерес към игрите в малък мащаб с пускането но Snappables и Snapchat Lens, които са интерактивни и позволяват на потребителите да играят AR игри с приятели.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This