image001

Улавяте динамични моменти като спортни сцени с гъвкавост и изключително качество на изображението

 

Sony обяви пускането на пазара на най-лекия в света 300мм твърд телефото обектив G Master FE 300mm F2.8 GM OSS, 35-милиметров пълноформатен α (Alpha) обектив с E-байонет с максимална бленда от F2.8.

Този обектив предлага високата детайлност, която е характерна за серията G master, както и скоростен и прецизен AF (автофокус). Към това лекият дизайн с тегло от приблизително 1470 гр. (без монтиран триножник) и отличното балансиране позволяват улавяне на резки изображения на динамични решителни моменти. Възможно е постигане на високоскоростно серийно заснемане с AF/AE проследяване до 120 кадъра в секунда.

Обективът е подходящо допълнение към фотоапарати с леки тела, като намалява тежестта за фотографа и елиминира почти изцяло умората в резултат на продължителни снимачни сесии от ръка. Обективът е съвместим и с телеконвертор, който може да бъде закупен допълнително и който позволява снимане в телефото диапазона до 600 мм (еквивалентно на 900 мм при употреба с APS-C фотоапарат).

“Още от момента, в който обявихме началото на разработването на този обектив през януари тази година, ние не спираме да получаваме много положителни коментари от фотографи от цяла Европа, които очакват с нетърпение пускането му в продажба”, каза Ян Салмон Леганьор, Директор IP&S Маркетинг, Sony Europe. “С прибавянето на този 300 мм обектив към вече наличните твърди супер-телефото обективи 400 мм/600 мм, ние се опитваме да отговорим на различните нужди, които възникват в различните снимачни среди, както на професионалистите, така и на любителите фотографи, и по-специално на спортните фотографи и фотографите на дивата природа, които имат нужда от широк диапазон, удобна преносимост и висока скорост на заснемане.”

G Master телефото обектив, който улавя решителните моменти с висока резолюция и красиво боке 

Благодарение на най-новите технологии на Sony, високата резолюция и красиво боке на G Master позволяват на обекта да изпъкне ясно, а прецизният AF улавя решителните моменти при заснемане на спортни игри, новинарски репортажи, събития и дива природа. Иновативен оптичен дизайн, който използва три Super ED (изключително ниска дисперсия) елемента от стъкло и един ED елемент от стъкло, които са разположени оптимално за максимално ефикасно потискане на хроматичните аберации и постигане на висока резолюция и контраст във всяка точка от кадъра. Изключителната резолюция и контраст се запазват до самия край на кадъра, което позволява по-голяма гъвкавост при изрязване и редактиране.

Красивото гладко боке, което е запазена марка на серията G Master, допълва обектива с неговата фокусна дължина от 300 мм и максимална бленда от F2.8, което позволява използването на малка дълбочина на рязкост, за да може обектите да изпъкнат на фона. Всеки обектив е индивидуално калибриран по време на производствения процес за оптимално качество на бокето. Кръглият механизъм на блендата с 11 ламели допринася за по-гладко боке от светли кръгове.

Висококачествен AF, който улавя динамичните моменти, и високоскоростно серийно заснемане с AE/AF проследяване до 120 кадъра в секунда 

Комбинацията от двата най-нови XD (изключително динамични) линейни мотора и най-новите алгоритми на управление осигуряват AF с висока скорост и прецизност при ниски нива на вибрациите.

Изключителна мобилност и удобна работа в помощ на професионалистите, които снимат на открито 

G MASTER FE 300mm F2.8 GM OSS е най-лекият обектив в своята категорияi с тегло от приблизително 1470 гр. и е разработен със специално внимание към разпределението на тежестта. За вътрешния цилиндър на обектива е използвана издръжлива магнезиева сплав, за да се постигне едновременно здравина и леко тегло. Тежестта не се концентрира в предната част на цилиндъра, което прави обектива изключително стабилен и позволява точен и гъвкав панинг, докато се снима от ръка. В допълнение, MODE3, който осигурява по-голяма стабилност на визьора и оптимизира алгоритъма за стабилизация на изображението, позволява точно улавяне на всяка динамична сцена.

Функцията “preset focus” на пръстена за управление пък мигновено регулира фокуса на всяка позиция. В допълнение фотоапаратът предлага удобни функции за професионално заснемане, включително бутони за задържане на фокуса, разположени на четири отделни места, което улеснява конфигурирането на фотоапарата.