Spotify

Spotify се стреми да добави нови потребители към своите 170 милиона месечно и тества нов начин да достигне до тях. В Бразилия собствениците на Android устройства вече могат да пробват Spotify Lite, което за разлика от основното приложение изисква по-малко място за съхранение и черпи по-малко данни. Компанията твърди, че то работи на всички телефони с Android и във всякакви мрежови условия.

Приложението позволява да се зададе лимит за мобилните данни, както и колко място в паметта да използва, като показва колко данни сте позволили, преди да достигнете следващата дата. Това е солидна идея и би било добро допълнение към основното приложение за мнозина. Spotify Lite е само 15 МВ, в сравнение със Spotify, което е 100 МВ заради множеството си функции. Офлайн възпроизвеждането и екстремното качество на звука, както и Spotify Connect, която предава аудиото към външен високоговорител липсват и като че ли няма реална причина да използвате Premium акаунт в Spotify Lite, защото не можете да изберете конкретни песни, включително и в плейлистите, всичко е разбъркано през цялото време.

Spotify следва стъпките на други популярни приложения, които имат олекотени версии, сред които Facebook, Messenger, Uber, а вече и Instagram и това е ход, който е от значение за развиващите се пазари, където връзката не е така надеждна, а данните все още са ограничени и потребителите биха жертвали екстрите, за да използват услугата.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This