Когато разглеждате какъв диск за съхранение да предпочетете за игри, изборът може да бъде объркващ. Затова ще разгледаме разликите между твърд диск HDD и SSD за игри.

Как вашият диск касае играенето на игри

Разбира се, вашият твърд диск съхранява вашите игри и всички предварително заредени файлове за онлайн игри. На първо място, вие се нуждаете от достатъчно място за съхранение на вашите игри и всичко друго, което имате на компютъра си. Твърдите дискове и SSD устройствата съхраняват данни, но технологията е различна между двата вида устройства за съхранение (повече за спецификите и избора на подходящ SSD в статията на Modsbg.com).

Обикновено твърдите дискове HDD се представят съвсем прилично за игри. Докато HDD има достатъчно капацитет за съхранение на вашите игри (необходимата текуща средна стойност е около 525GB) и е достатъчно бърза, за да поддържа графиките, не трябва да имате никакви проблеми.

Слабото място, ако може да се нарече така, при HDD спрямо SDD за игри е в момента на зареждане. Това е така, защото при SSD няма нужда от развъртане на плочите, за да се намерят данни, които могат да бъдат фрагментирани.

Избирането между един HDD или SSD диск не е единствената опция. Възможно е да използвате комбинация от вътрешни и външни устройства в различни конфигурации на HDD SSD, за да изберете най-доброто както спрямо бюджета си, така и спрямо изискванията си и необходимостта от бързо зареждане.

Други предимства на SSD за игри

SSD имат други предимства, които не са пряко свързани с игрите. Дисковете SSD са по-енергийно ефективни, което означава, че те произвеждат по-малко топлина от HDD. Използването на SSD може да намали необходимото количество охлаждане в компютърa, на който играете, а това е от съществено значение.

SSD дисковете в са също по-трайни от обикновените твърди дискове, което е от полза, ако редовно побутвате или премествате компютъра си.

SSD имат основно предимство пред HDD по време на зареждане. Ако е важно да започнете играта си по-бързо, използвайте инструмента Crucial® Advisor ™ или инструмента за скенер на системата, за да намерите най-добрия SSD за вашата система.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This