StartUP Weekend Sofia обедини българските програмисти, дизайнери, маркетолози и уеб предприемачи в една обща продуктивна кауза – да реализират своите стартъп идеи за продукти и услуги в сферата на дигиталния бизнес.

В изпълнените с ентусиазъм и енергия 54 часа на събитието, стотината участници успяха да разработят 19 креативни идеи.

Кои са те? Нека започнем…

#1: Rent a car from a local

Имате кола, която не използвате толкова редовно? Защо тогава да не я превърнете в източник на приходи, вместо носител на излишни разходи? На помощ идва уеб услуга, която позволява на собствениците на автомобили да дават колите си под наем срещу малка печалба.

#2: Punish me for slacking

За някои от нас самоконтролът не е достатъчен, за да се спретнем и да свършим задълженията си. Идея номер две представлява опростено мобилно приложение, което ви наказва, когато се отплеснете. Казват, че страхът и срамът били най-големите мотиватори!

Ако, примерно, пропуснете сутрешната си тренировка, вашите приятели ще се посмеят на избрана излагаща ваша снимка в социалните медии.

#3: Play my drive

Кой каза, че шофирането е досадно? Представете си един Foursquare за шофьори, който превръща ежедневното шофиране в игра. Можете да сформирате екипи и да участвате в инициативи, които ви трупат точки. Точки, които в последствие можете да използвате за закупуването на реални продукти.

Защото членските карти на бензиностанциите просто не са достатъчни.

#4: Unstuff

Ако имате излишни предмети у вас, от които се чудите как да се отървете – това мобилно приложение ще ви помогне да откриете подходящото място или човек.

#5: SwapSwop

Споделянето на книги с приятели и непознати е по-лесно със SwapSwop, социалната платформа за хората, които обичат да четат.

#6: Social Challenge

 

Превърнете мечтите си в предизвикателство! Мобилизирайте своите познати и открийте бизнесите, които могат да превърнат желанията ви в реалност.

Social Challenge е платформа, която свързва хората с целта да осъществяват своите идеи.

#7: Pro Fun Planner

Платформа за групови екстремни спортове.

#8: KG Worldwide

Комуникацията между учителите в детската градина и родителите вече се пренася онлайн, благодарение на KG Worldwide.

#9: Power Network

Понякога не е достатъчно да сложиш крушки за пестене на енергия, за да бъдеш по-екологичен. Power Network е уеб услуга, която позволява на потребителите лесно да следят и контролират енерго-ефективността на своите уреди.

#10: Park Here

Park Here е мобилно приложение, което ще ви помогне да откриете и заплатите своето паркомясто по-лесно, по-бързо и по-евтино. В същото време, то позволява на собствениците на паркоместа да печелят от тях тогава, когато не ги използват.

#11: My happy life

Ръководство за откриване на щастие.

#12: Избери си дом

Вече не е нужно да плащате на агенции за имоти, за да откриете и наемете дома си мечта! Тази услуга помага на наемодателите и наемателите да осъществят директен контакт онлайн, избягвайки допълнителното оскъпяване на агенциите.

#13: CrowdMakers

Платформа за реализация на идеи.

#14: Need Table

Да резервирате маса в любимия си ресторант вече стана по-лесно!

#15: CashSnapp

Не е нужно да сте професионален фотограф, за да изкарате пари от подходящата снимка в подходящото време! CashSnapp е мобилно приложение, което ви позволява да продавате снимките от своя телефон на новинарски агенции и дизайн професионалисти.

#16: PlanBuddy

Вашият личен органайзър, вече и на мобилния ви телефон.

#17: SofiaGO

Градски транспорт 2.0 – мобилно приложение, което ще ви помогне да откриете правилното средство за транспорт в нужното време.

#18: DrinkPal

Социално пиене? Да, с новото приложение за организиране на партита онлайн.

#19: FanLyrics

Платформа, която позволява на музикантите да включат своите фенове в процеса на създаване на текстове за своите песни.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This