Tesla Model 3

След месеци на очакване, изпълнителният директор на Tesla, Елън Мъск най-сетне потвърди, че производството на Model 3 ще започне тази седмица. Мъск се включи в Twitter, за да зарадва феновете с новината, че новият Model 3 е преминал успешно всички регулаторни изисквания за производство, а компанията очаква да завърши сглобяването на първата бройка в петък 7 юли.

За момента детайлите около Model 3 са оскъдни, но предприемачът обещава, че първите 30 клиенти ще получат своите бройки до 28 юли и докато процесът може би изглежда бавен, хубавото е, че Tesla ще продължи да увеличава производствения си капацитет в следващите няколко месеца, за да изпълни предварителните поръчки за 400 000 бройки.

Според Мъск, компанията планира да сглоби около 100 автомобила през август, а до септември броят им вече ще бъде над 1500. За да посрещне всичките 400 000 предаврителни заявки навреме, Tesla ще трябва да произвежда около 20 000 бройки месечно след декември, тъй като е обещала дати за нови резервации в средата на следващата година.


Както и при предишните модели, от компанията се очаква да достави първите бройки Model 3 на служители и настоящи собственици на Tesla, а междувременно се появиха и първите снимки на колата в САЩ.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This