twitter

В серия постове, изпратени от @TwitterSupport, компанията обясни, че докато се опитва да показва на потребителите си „най-доброто“ с последните постове, това не винаги носи баланс. Другото разочарование за феновете на социалната мрежа е смесването на вече подредените постове с реклами, но Twitter твърди, че скоро ще предостави лесен начин за превключване между най-подходящите и последните такива. Опцията за обратна хронология ще е налична под формата на тест за част от потребителите още следващите седмици.

Twitter ще въведе решение за спиране преди да тази функция, а за да го направи актуализира настройката „Show the best Tweets first“ така, че когато я изключите, да виждате само постовете на хората, които следвате в хронологичен ред, вместо „In case you missed it“ както до сега.

Компанията не обяви кога точно ще се появи настройката за обратна хронология, но заяви, че ще добави подробности, чрез @TwitterSupport.

Алгоритъмът за фокусирана времева линия се появи в началото на 2016 година, изчиствайки постовете за всеки потребител, възоснова на дейността му и замени обратната хронология, като компанията се опита да създаде някаква форма на персонализиране с бутони, които обучаваха този алгоритъм, но много потребители все още избират приложения от трети страни като Tweetbot, придържащи се към стария модел и не съдържащи реклами.