Предизвикателството в разработването на софтуер за мобилни устройства е да добавите всички страхотни десктоп функционалности на вашето приложение, запазвайки неговата мобилна същност и използваем интерфейс. Макар и много компании да са се провалили в това свое начинание, изглежда че Twitter са се справили в последното обновление на мобилната си апликация.

Twitter for Mobile бе обновен до версия 4.3 за устройства на iOS (за което споделиме изтекла информация преди два дни) и до версия 3.3 за устройства на Android. Потребителите на приложението вече се радват на всички екстри от уебсайта на микроблог платформата.

Подобрени туийтове

Първата вълнуваща новост са разширените туийтове с обогатено медийно съдържание.

Досега десктоп версията на Twitter позволяваше на потребителите да гледат директно клиповете от YouTube и изображенияте, линкнати в туийтове. Вече същата опция е достъпна и за ползващите приложението за мобилни устройства.

Препоръки за търсене

Слуховете, че препоръките за търсене ще станат достъпни за мобилни потребители, се оказаха правилни. Търсачката поддържа собствени имена и @потребителски имена, което ви улеснява в намирането на правилните туийтове от правилните хора без да се замисляте кое от двете е нужно да използвате.

Известия за нови туийтове

Приложението вече показва известия, когато избрани от вас хора споделят нови туийтове.

Новата екстра е изключително полезна за тези, които искат да са в крак с всяко ново нещо, което тяхни познати споделят в Twitter.