whatsapp

WhatsApp вече няма да разчита на Apple за емотиконите си, компанията собственост на Facebook въвежда собствен набор емотикони, от които обаче никой няма нужда.

Новите проекти понастоящем са достъпни в последната бета версия на приложението за Android, според Emojipedia, която първа забеляза промяната. Както знаете, до сега популярният месинджър използваше емотиконите на Apple, както за iOS и Android, така и за уеб версията си. Въпреки смелата инициатива, трудно можем да пренебрегнем влиянието, което се усеща в новия набор картинки.

емотикони

Докато те най-вероятно ще се харесат на някои потребители повече от старите, то самото действие изглежда просто като ненужно усилие, като имаме предвид, че от една страна проектът ще се отрази объркващо на потребителите, а от друга – изборът на емотикони вече е прекалено богат, за да има логика в пускането на нов набор.

WhatsApp предвижда да осигури новите си емотикони и за iOS в близко бъдеще, което означава, че първо ще тества реакициите на потребителите на Android, за да вземе решение.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This