Windows10Mobile

Слуховете за това се носят отдавна, но като че ли никой не вярваше, че Microsoft ще се откаже от своята мобилна операционна система. Въпреки пренебрежимо малкия пазарен дял на устройствата, работещи с нея, тя имаше и своите верни фенове, които се надяваха на грандиозното й завръщане и разбиването на двуполюсната система Android – iOS.

За съжаление, след като изостави Windows Phone 8.1 преди няколко месеца, технологичният гигант реши да се съсредоточи върху софтуера си за персонални компютри.

Вицепрезидентът на Microsoft, Джо Белфиоре официално обяви смъртта на Windows 10 Mobile в поредица статуси в Twitter, като обясни, че компанията прекратява разработката й, добавянето на нови функции и пускането на нов хардуер, но ще поддържа сегашната й версия с актуализации за сигурност, насочени скъм бизнес потребителите, които продължавят да я използват.

Белфиоре обясни решението на гиганта с липсата на приложения, която е попречила на пазарния успех на платформата и посъветва потребителите да се пренасочат към Android, който той счита, че е най-подходящ за задоволяване на нуждите им.


Усилията на Microsoft в бъдеще ще са насочени към предлагане на услуги за двете доминиращи на пазара мобилни операционни система Android и iOS, а според слуховете, компанията работи по ново мобилно устройство с кодовото име Andromeda, което ще дебютира следавщата година и ще работи с обновена версия на Windows 10.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This