Обновихте ли блога си до новата версия на WordPress? Ако все още не сте го направили, ето защо си струва да отделите три минути от вашето време за бързия автоматичен ъпдейт.

Media Manager 2.0

WordPress 3.5 преосмисля начина, по който качвате снимки, видео и аудио клипове във вашия блог. Новият голям бутон в текстовия редактор ви приветства с по-голям фокус върху използваемостта от всякога, отваряйки подобреният файлов мениджър.

WordPress Add Media

Доста неща са променени в начина, по който управлявате и слагате медийни файлове в публикациите си. Както при всяка мащабна промяна, в началото ще свикнете малко трудно с промените – но, както казват хората, на хубаво се свиква лесно.

media-manager

Може би най-изненадващата новост е, че когато искате да вмъкнете изображение в публикацията си, полетата за неговото име, размер и позиция се намират вдясно. Донякъде това е практично, но от друга страна, голямата галерия от качени изображения вляво предполага, че ще използвате една снимка няколко пъти в различни постове – което не винаги се случва.

Нов дизайн по подразбиране

Дните на Kubrick отдавна си отидоха и новата стратегия на WordPress е да предлага минималистична, но изключително гъвкава тема по подразбиране за не толкова напредналите си потребители, които предпочитат собствен дизайн.

Запознайте се с Twenty Twelve, новият default дизайн на WordPress! Максимално опростен, работещ под всички мобилни устройства и с акцент върху съдържанието, не елементите на дизайна. Донякъде отразява тихата конкуренция между WordPress и Tumblr – популярната платформа за микро блогове.