Xiaomi-Mi-A1

За разлика от много производители на мобилни устройства напоследък, Xiaomi успя да израстне след разочароващата 2016 година. Без да се променя много по отношение на бизнеса, стратегията, продуктовата диференциация и стойността. Китайският гигант достигна до нива да е на стъпка от отнемане на короната на Samsung, като най-голям производител на смартфони в света през третото тримесечие.

Все още трудно преследвайки своята „американска мечта“, компанията реши да направи първата си стъпка към Западна Европа, като официално пусна Mi A1 и Mi Mix 2 в Испания. Така първият Android One смартфон на Xiaomi ще дойде на стария континет, излизайки от шаблона да се предлага само в Китай и Индия. Благодарение на това, Xiaomi Mi Mix 2, ще се отърве от етикета „концепция“ на своя предшественик, а всъщност никой не очакваше толкова бързо разрастване на масовата продукция, имайки предвид деликатната природа на дизайна с тънки рамки.

Не забравяйте, че не говорим за ограничено разпространение на двата модела на Иберийския полуостров, а за два физически магазина Mi в Мадрид, готови да отключат местните продажби на 11 ноември, последвани от електронен магазин, както и от Amazon, AliExpress, Carrefour, MediaMarkt и Phone House от 22 същия месец. Препоръчителните цени са 229 евро за Mi A1 с двойна задна камера, метален корпус, процесор Snapdragon 625, 4GB оперативна и 64 GB вградена памет и 499 евро за Mi Mix 2, с 6GB оперативна и 64 GB вградена памет, Snapdragon 835 и дисплей 2:1. Широката гама аксесоари и принадлежности с по-нисък профил Mi също ще се насочат към Испания, а това включва от електрически скутери до Mi Box 4K Android TV, гривната Mi Band и различни модели външни батерии, слушалки и високоговорители.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This