Xiaomi

Въпреки, че официално не продава устройствата си в САЩ, Xiaomi отново се наред сред най-големите производители в бранша. През предходното тримесечие, Samsung е доставила повече телефони, в сравнение със същия период на миналата година, според Strategy Analytics – 79.5 милиона от всичките 360 милиона в цял свят и си остава най-големия производетил, но това не означава, че трябва да пренебрегваме компании като Xiaomi, която възстанови петата си позиция в класацията.

Китайският гигант не се справя добре, въпреки че през първите няколко годиин показа експлозивен растеж, без дори да доставя официално устройствата си на запад. Базираната в Пекин компания ще трябва да се преориентира, след като вицепрезидентът й Хюго Бара, известен с работата си в Android отдела на Google, я напусна по-рано тази година.

strat-analytics

Въпреки това, продажбите на Xiaomi се покачват през последните няколко месеца, а на годишна база това е 58%, през второто тримесечие и 6% от световния пазарен дял, благодарение на устройствата с Android и в частност бюджетния телефон Redmi 4A, оказал се особено популярен в Индия.

Заедно със Samsung и Xiaomi, в списъка разбира се е и Apple, която все още е на второ място, като доставките й са се увеличили с 1%, в сравнение със същия период на миналата година, но това със сигурност ще се промени, когато на пазара излезе следващия модел iPhone. Трябва да отбележим и, че Samsung ще представи своя фаблет Note 8 след няколко седмици, което несъмнено ще се отрази на продажбите и през текущото тримесечие. Huawei заема трето място, запазвайки статута си, следвана ат OPPO с 8% пазарен дял.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This