Xiaomi Mi AI

Като че ли напоследък стана задължително всяка голяма технологична компания да има свой собствен интелигентен високоговорител, като Echo на Amazon, Google Home, Invoke на Microsoft, или HomePod на Apple. Сега към дългия списък можем да добавим и Xiaomi, с нейния Mi AI, който обаче има едно голямо предимство пред останалите конкуренти и това е ниската цена.

Вчера китайският гигант представи Mi AI, който предлага 360 градусов звуков сигнал, шест микрофона, стерео звук и възможност да се използват услугите от трети страни за слушане на музика, приемане на повиквания и различни напомняния.

Всичко това струва едва 45 долара, с уговорката, че Mi AI първоначално ще е достъпен само в Китай. И докато за модерните смартфони това не е съвсем сигурно, то за високоговорителя на Xiaomi, функциите, свързани с изскусвения интелект, ще работят и извън границите на родната му държава.

Само за сравнение ще посочем, че Google Home струва 129 долара, Amazon Echo – 179.99 долара, а HomePod ще излезе в края на годината с цена от цели 349 долара. Разбира се не трябва да забравяме Echo Dot, който също е на цена от 49.99 долара, но пък функциите му, в сравнение с Mi AI са значително ограничени.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This